Udskriv

Forbrugertilliden stiger og stiger...

Nu ser det endelig ud til at forbrugertilliden hos danskerne er på vej i top. Ifølge Danmarks Statistik er forbrugertilliden nemlig ligeså høj nu, som den var, da den var på sit højeste inden krisens begyndelse. Noget som gør økonomerne optimistiske, for det er rigtigt positivt med sådan en øgning i optimisme i den tid vi står i lige nu.

En overraskelse af de større

Økonomer rundt omkring er meget overraskede over denne konklusion, da der jo stadig er mange kriser igang rundt omkring i verden - noget som normalt lægger en dæmper på forbrugernes købelyst. Men ikke i denne omgang - danskerne må have haft behov for at komme i gang. Til trods for uenigheder med Rusland, ekstreme muslimske oprørsgrupper, Ebola-vira og diverse andre kriser, som normalt har en kraftig negativ effekt, er danskerne fyldte af optimisme og ser ekstremt positivt på fremtiden - nogle vil måske endda mene, at der er tale om et naivt positivt syn på fremtiden hos danskerne.

Der er dog grænser, mener økonomerne

Selvom tallene lige nu ser meget positive ud, mener flere økonomer dog, at vi senere vil kunne se på tallene, at netop ebola-epidemien er i gang. Sådan har det nemlig altid været og det er ganske logisk, at så store menneskelige trusler påvirker optimismen og købelysten.

Det er da stadig positivt

At der er sådan en optimisme trods urolighederne, er noget økonomerne kan bruge. Det viser nemlig, at der er en god optimisme og købelyst hos forbrugerne, som kan hjælpe med at sparke hjulene i den store maskine Danmark, igang. Hvis det ser sådan ud med alle kriserne - hvordan vil det så ikke se ud, når kriserne forhåbentlig lægger sig? - så jo… økonomerne er glade for de tal, de ser.